Hakverhoging

Corrigeer een beenlengteverschil of een bekkenscheefstand

Is er verschil in de lengte van jouw benen? Bij een beenlengteverschil moet je je hak verhogen. Is er sprake van bekkenscheefstand? Dan is het eveneens noodzakelijk om het lengteverschil te compenseren en ervoor te zorgen dat je recht op je benen staat. Sommige mensen worden geboren met een verschil in beenlengte, terwijl anderen het lengteverschil overhouden als gevolg van een heupoperatie of een botbreuk. Wat kunnen wij voor je doen als het aankomt op hakverhoging?

  • HAKVERHOGING VAN UW SCHOEN
  • BEHOUDEN VAN HET DRAAGCOMFORT
  • BINNEN EEN WEEK GEREED
  • GEDIPLOMEERDE VAKMENSEN
  • GECERTIFICEERD DOOR HET SCHOENMAKERSGILDE
footer-man

Neem contact op voor een hakverhoging of advies

Voorbeelden van hakverhoging

Op welke manier is hakverhoging mogelijk?

Hakverhoging is eenvoudig te realiseren met behulp van een zooltje in de hiel van de schoen. Jammer genoeg gaat dit wel ten koste van het draagcomfort. Bovendien bestaat bij hakverhoging in schoen de kans dat je uit de achterkant van je schoen glipt. Dit risico is vooral aanwezig bij een beenlengteverschil groter dan 5 millimeter. Vanwege de schoenverhoging past de schoen niet goed meer. Om die reden is het beter hakverhoging toe te passen onder de schoen en tussen de zool. Op die manier blijven zowel de pasvorm als het draagcomfort bewaard.

Bij Jonker Schoenmakerijen zijn we gespecialiseerd in hakverhoging en schoenverhoging. Het is zelfs zo dat we 99 procent van alle schoenen op een nette manier kunnen voorzien van schoenverhogen. Op die manier kan jij zorgeloos lopen of lange wandelingen maken!

Hakverhoging bij klachten aan de achillespees en kuitspieren

Schoenverhoging wordt naast een beenlengteverschil of bekkenscheefstand ook toegepast als je last hebt van je achillespees of kuitspieren. Op die manier zijn klachten te verhelpen of zelfs helemaal te voorkomen. Wat je precies nodig hebt en op welke wijze dit gebeurt, is geheel afhankelijk van de pijnklachten die je hebt. Gelukkig kan je rekenen op ons deskundige advies.

Hoe werkt een hakverhoging in je schoen?

Hakverhoging is op verschillende manieren te realiseren. Dit is voornamelijk afhankelijk van het beenlengteverschil. Het ophogen van alleen de hak is mogelijk bij een verhoging tot 1 centimeter. Is de verhoging groter? Dan is het noodzakelijk om ook de voorzool mee te verhogen. Op die manier blijft het mogelijk om op een prettige wijze op je schoenen te lopen. Verhogen we de voorzool niet mee, dan lopen je schoenen voor geen meter.

Waarom hakverhoging of schoenverhoging bij Jonker Schoenmakerijen?

Er zijn allerlei goede redenen waarom je een hakverhoging of schoenverhoging bij ons laat uitvoeren. Wij kunnen nagenoeg iedere schoen verhogen en besteden daarnaast ook veel aandacht aan het nieuwe uiterlijk van je schoen. Natuurlijk, een hakverhoging in schoen is altijd zichtbaar en dus onvermijdelijk. Echter, door de verhoging toe te passen tussen de originele zool, valt de schoenverhoging nauwelijks op. Om welke redenen kies je nog meer voor ons bedrijf?

  • Wij zetten maximaal in op behoud van het draagcomfort.
  • Wij werken uitsluitend met gediplomeerde vakmensen.
  • We zijn gecertificeerd door het Schoenmakersgilde en dus ben je altijd verzekerd van deskundige reparatie of renovatie.
schoenmakersgilde-nederlandse-schoenmakersvereniging
Hakverhoging gecertificeerd door Schoenmakersgilde