Schoen onderhoud

Op het gebied van schoenonderhoud is er enorm veel te koop, voor allerlei leersoorten en toepassingen. Als je schoenonderhoud serieus neemt kun je de levensduur van je schoenen behoorlijk verlengen. De verantwoording voor het onderhouden van schoenen ligt voornamelijk bij de drager zelf. Leer heeft net als onze huid verzorging en voeding nodig. Voor het onderhouden van schoenen raden wij je dan ook aan om producten te gebruiken op basis van natuur zuivere bestanddelen. In onze winkel vind je alle schoenonderhoud producten met een duidelijke beschrijving van wat het product doet en voor welke leersoort het geschikt is. Wij leveren alle onderhouds producten zoveel mogelijk uit voorraad.

schoenonderhoud

Schoenonderhoud met schoensmeer

Het onderhouden van schoenen gemaakt van glad leer gaat nog steeds het beste door ze ouderwets te poetsen. Schoenonderhoud is belangrijk en een goede schoensmeer zorgt ervoor dat het leer niet uitdroogt en uiteindelijk scheurtjes gaat vertonen. Dit zal de levensduur van je schoenen aanzienlijk verlengen. Voordat je schoenen kunt gaan poetsen maak je ze eerst goed schoon, verwijder vuil en viezigheid en maak de randen indien nodig schoon met een tandenborstel. Verwijder de veters en je bent klaar om te beginnen. Breng met een inpoets borstel een dun laagje schoensmeer aan op de schoen, gebruik geen dikke lagen schoensmeer. Vervolgens zet je de schoen weg om de schoenpoets 20 tot 25 minuren in te laten trekken. Poets de schoenen uit met een uitpoets borstel en wrijf ze na met een droge doek voor optimale glans. Wie meer van zijn schoenen verlangt, zal de juiste combinatie van producten moeten gebruiken.

Heb je toch nog een vraag over schoenonderhoud? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt met ons bellen, mailen of chatten. Langskomen bij in onze winkel in Volendam kan natuurlijk ook. We helpen je graag verder.