Slijpen

Messen en scharen slijpen

Voor het slijpen van messen, scharen en alle andere denkbare te slijpen voorwerpen kunt u bij schoenmakerij De Bakermat in Volendam terecht. Het slijpen van messen en dergelijke is dusdanig specialistisch werk dat wij dit uitbesteden aan de Hollandse Slijp Service. Voor informatie kunt u terecht op deze website.

Schaatsen slijpen.

In de wintermaanden kunt u ook met uw schaatsen bij ons terecht. Hiervoor gebruiken wij professionele apparatuur. Schaatsenslijpmachine type ”ICE-LINER”, op zware voet, voor het in lengte richting slijpen van alle soorten schaatsen, waarvan alle ”rechte” schaatsen langs geleiding worden geslepen.

De geleider is voor de verschillende ”rechte” schaatsen in het juiste model verstelbaar, volgens een perfecte ronding met een straal van 18 tot 27 meter. De juiste ronding voor elk type schaats is duidelijk afleesbaar op een meetklok.

Met motor 220 volt wisselstroom, 0,45 pk, inclusief 1 klemblok voor het inspannen van de ”rechte” schaatsen en 1 klemblok voor het inspannen van de kunst- en ijshockeyschaatsen, met 2 afdraaiapparaten en 1 uitwisselbare afdraaidiamant voor het in profiel houden van de beide slijpstenen, verder kompleet met snoer, stekker en schakelaar. CBN schuurband is speciaal ontwikkeld voor het slijpen van zeer harde schaatsen.